Digitale Leesclub

Digitale Leesclub

Start Digitale Leesclub met de kinderwerking Fabota!

Digitale Leesclub: ervaringenPosted by Vincent Thu, March 09, 2017 11:46:33

Na een lange wandeling door de regen kwamen de jongeren van kinderwerking Fabota aan in onze allereerste Digitale Leesclub!
Eerst hielden we een kleine kennismaking waarbij iedereen zich even kon voorstellen, waarna we meteen van start gingen met een kleine quiz. De begeleiders waren dan ook echt verbaasd wanneer uit de resultaten van de quiz bleek dan bijna alle aanwezige jongeren graag lezen en ongeveer 1 keer in de week de Bib bezochten. smiley
Vervolgens kregen de jongeren even een korte uitleg over de werking van een e-reader. Sommige waren zelfs zo enthousiast dat ze meteen het boek "Geheim agent oma" van Manon Sikkel begonnen lezen.
Omdat de begeleiders de jongeren nog niet zo goed kenden hadden ze een creatieve opdracht uitgewerkt. De jongeren mochten een strip over zichzelf maken aan de hand van de app Comic Life. Hiervoor gingen ze op een zoektocht doorheen de Bib waar ze foto's konden nemen met hun favoriete boeken. Zo leerden we meteen Edlyn kennen en haar liefde voor het koken!

Tijdens de enthousiaste zoektocht doorheen de Bib merkten sommige jongeren ook op dat er heel wat activiteiten aan de gang waren. Het was dan ook internationale vrouwendag! Het was dan heel fijn om te zien dat sommige jongeren ook hierover een strip wilden maken, met een prachtig resultaat tot gevolg!

Ook over de Bib zelf is een leuke strip gemaakt waarbij de hardwerkende personeelsleden centraal staan!
Het was een geslaagde dag en een zeer fijne opstart van de Digitale Leesclub met de enthousiaste jongeren van Fabota! smiley