Digitale Leesclub

Digitale Leesclub

OKAN komt langs in de Digitale Leesclub!

Digitale Leesclub: ervaringenPosted by Vincent Fri, March 10, 2017 13:21:42
Vroeg in de ochtend stonden de OKAN leerlingen van het Heilig Hartinstituut Kessel-Lo voor de deur van de Leuvense Bib om van start te gaan met de Digitale Leesclub.
De meeste leerlingen waren al eens in de Bib van Leuven geweest maar het was toch een unieke ervaring aangezien er buiten OKAN helemaal niemand aanwezig was.
Uit de resultaten van een kleine quiz kwam naar voren dat de meningen over lezen erg verdeeld waren.
Sommige leerlingen waren echte leesbeesten terwijl voor anderen lezen eerder saaie opdracht was. Toen ze echter voor het eerst een e-reader in hun handen hadden werden ook vele niet-lezers spontaan enthousiast. smiley

Na de uitleg over de werking van de e-reader kregen de jongeren ook zelf even de kans om al een stukje van een boek te lezen.
Na een tiental minuutjes lezen was het tijd voor de volgende uitdaging!
Deze uitdaging bestond erin om jezelf voor te stellen aan de hand van enkele boeken.
Met de boeken die de leerlingen hadden gekozen maakten ze dan een aantal foto's om zich vervolgens aan de hand van deze foto's voor te stellen aan de rest van de groep.
Omdat het de eerste keer was dat de begeleiders de jongeren van OKAN over de vloer kregen was het dan ook fijn om te zien dat de leerlingen meteen op hun zoektocht vertrokken. De resultaten van de boeken fotoshoot zijn dan ook fantastisch!